Diensten die waarde toevoegen aan uw verkoop of overname

Waardebepaling & Advies image
De waardebepaling van uw onderneming
Eén van de belangrijkste elementen bij het overlaten is de correcte waardebepaling van uw vennootschap. Vaak hebben mensen het idee dat de berekening héél simpel is, dit is het niet. De geschatte waarde is niet enkel een multiple van de EBITDA. Het vraagt een grondige analyse om de juiste verkoopprijs te bepalen. Door eenvoudige formules te hanteren riskeert u dat de overnameprijs te laag is of de vraagprijs overgewaardeerd wordt waardoor u zich uit de markt zet. De waardering is van veel factoren afhankelijk en wordt op verschillende manieren vastgesteld. U krijgt van ons een onderbouwde waardering die resulteert in het bepalen van een eerste referentiewaarde van uw onderneming. Dit is essentieel om een realistische verkoopprijs met de hoogste slaagkans vast te stellen. Takeover Services maakt een grondige analyse en waardebepaling.

Het samenstellen van een verkoopdossier
U heeft besloten dat uw onderneming wordt overgelaten en in de vitrine wordt geplaatst. Over meerdere facetten van het bedrijf wordt een eerste gedrukt overzicht op een professionele manier naar voor gebracht. Een must om de waarde van uw vennootschap in het juist perspectief te plaatsen.

Overname advies op afroep
U wenst of bent doende een onderneming over te nemen, dan kan u van ons op maat begeleiding en advies bekomen van A tot Z op afroep.

Business consulting services - rendementsverbetering
Als ervaren ondernemer komt u op een punt dat u hulp nodig hebt. De cijfers zijn niet wat ze moeten zijn en u kan nieuwe inzichten gebruiken om in de toekomst uw vennootschap beter over te laten. We brengen structuur zodat iedereen weet waarvoor uw onderneming staat. We bepalen samen de missie, visie, strategie, sterktes en zwaktes en geven aanbevelingen om het rendement te verbeteren en de waarde te verhogen. Dit traject geeft een boost en zet iets in gang wat tot betere resultaten leidt en in een latere fase tot een betere overdracht. Als u vooruit wil, uw overdracht wil voorbereiden en plannen, en later uw bedrijf beter wil overlaten, dan is dit traject iets voor u.

Duurzame groei bevorderen en privévermogen veilig stellen
Uw vermogen zit vaak in uw bedrijf. We adviseren u om de balans te herstellen tussen bedrijfskapitaal en privékapitaal. Zie Smart Pact.

Neem contact voor een kennismakend gesprek om na te gaan welke begeleiding of advies beantwoordt aan uw noden. Takeover Services is een erkend overnamedienstverlener van de KMO-portefeuille. Maak hiervan gebruik en bespaar tot 30%. Voor bijkomende informatie en een volledig begeleidingsoverdracht of -overnametraject kan u rechtstreeks met ons contact opnemen via  het contactformulier.