Info die waarde toevoegt aan uw verkoop of overname

TAKE OVER is geregistreerd bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen van het Vlaams Gewest als erkend dienstverlener inzake advisering bij overnames. Dit betekent dat wij conform de opgelegde normen werken en onderstreept tevens onze deskundigheid. U – als ondernemer – krijgt daardoor financiële steun voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van uw onderneming verbeteren. Concreet betekent dat u voor al onze advies- en begeleidingsdiensten van een subsidie geniet van 30% tot uw jaarlijks steunplafond.

TAKE OVER is overnamebegeleider bij Overnamemarkt.be, de internetsite waar vraag en aanbod wordt samengebracht op initiatief van Unizo. Overnamebegeleiders bepalen de waarde van uw onderneming, maken uw bedrijfsprofiel op en stellen het informatiebundel samen. Daarna bemiddelen ze bij onderhandelingen tot de volledige afwikkeling van de overname.

TAKE OVER maakt deel uit van New Homes BV. New Homes is sinds 1973 bedrijvig in het handelen van vastgoed. Thans is de onderneming nog steeds actief als vastgoedhandelaar en alles eromheen, behoudens voor taken die aan de wettelijk bepaalde beroepen zijn gereserveerd zoals bedrijfsrevisor, notaris, advocaat en vastgoedmakelaar. Vaak worden de expertises van vastgoedmakelaar, vastgoedhandelaar en overnamebemiddelaar door elkaar gehaald. Echter de activeiten verschillen fundamenteel. In ieder geval heeft het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars uitdrukkelijk bevestigd dat een aandelentransactie via een overnamabemiddelaar geenszins de tussenkomst van een vastgoedmakelaar erkend door het BIV vereist. New Homes/TAKE OVER beaamt dat bij haar bemiddeling bij de overdracht van een onderneming steeds zal worden gewerkt met een aandelentransactie. Wanneer de onderneming derhalve een éénmanszaak betreft, zal deze eerst een vennootschapsvorm krijgen, weze het via inbreng, en zullen vervolgens de aandelen worden overgedragen.